Welke stappen ga jij automatiseren?

Een koppeling vanuit het klantdossier is zeer interessant, omdat er met één druk op de knop een vergelijking kan worden gestart. Handig voor (pro)actief klantbeheer, maar ook in de volgende situatie:

In plaats van het doorvoeren van een wijzing bij dezelfde maatschappij, kan efficiënt een vergelijking worden gemaakt, waarbij in het overzicht in de eerste kolom de huidige situatie wordt getoond (vóór de wijziging) en vanaf de 2e kolom de ‘alternatieven’ (inclusief de wijziging).

Je levert op deze manier niet alleen optimale service aan je klanten, het is ook een goed moment om een nog-niet-lopende polis aan de vergelijking toe te voegen.

Stel, er komt een nieuwe klant op kantoor die een offerte wil. Je kunt binnen 2 minuten een vergelijking maken in My TP, maar soms is daar geen tijd of bezetting voor. Je kunt in dat geval een inventarisatieformulier vanuit My TP sturen, zodat de klant in principe zelf (vanuit huis) de input levert om de vergelijking te maken.

Deze functie is ook te gebruiken om reeds bestaande gegevens door de klant te laten controleren. Dit werkt hetzelfde als bij een nieuwe klant, maar is bijvoorbeeld het veld kenteken bij auto reeds gevuld, zodat de klant deze niet alsnog hoeft in te vullen.

Het maken van een vergelijking in My TP kost gemiddeld 2 minuten. Dubbele invoer wordt namelijk voorkomen. Op basis van de algemene gegevens worden basispremies uitgerekend, zodat alleen de dekkingen nog hoeven worden goed gezet.

Per verzekeringen kunnen er voorwaarden worden geselecteerd die je in het vergelijkingsoverzicht wilt tonen. Hiermee stem je vergelijking af op de wensen van de klant en is de premie (iets) minder leidend.

My TP is het enige vergelijkingsprogramma die de koppelingen naar de extranetten heeft ontwikkeld. Alle ingevoerde gegevens in My TP worden met één druk op de knop meegenomen naar het gewenste extranet tot de offerte. In het extranet kan vervolgens worden bepaald of er een offerte wordt opgemaakt of dat de gegevens worden doorgezet tot de definitieve aanvraag. Ook met deze functie wordt veel tijd bespaard!

Zowel de input vanuit inventarisatieformulier als het vergelijkingsoverzicht kunnen als PDF worden opgeslagen in het klantdossier.

Daarnaast worden door de maatschappijen premies, dekkingen en polissen aangeleverd en kunnen deze automatisch aan het juiste klantdossier worden gekoppeld.

My TP is bezig om ook te zorgen dat bijvoorbeeld de geboortedata van kinderen automatisch worden teruggekoppeld naar het CRM-systeem of assurantiesoftwarepakket.