Waarom My TP?

Om altijd het beste voorstel aan jouw klant voor te kunnen leggen is het verstandig meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken. Met My TP vergelijk je eenvoudig en efficiënt de dekkingen, voorwaarden en premies van de intermediairmaatschappijen.

Als je niet of nauwelijks vergelijkt, bied je dan voldoende toegevoegde waarde aan je klant? Als je wel 2 of meer maatschappijen meeneemt in het offertetraject is het al snel interessant om My TP te gebruiken. 

De voordelen van My TP

Altijd het beste voorstel voor de klant

Altijd het beste voorstel voor de klant

In 2 minuten een volledige vergelijking

In 2 minuten een volledige vergelijking

Advies o.b.v. overzichtelijk voorwaardenvergelijk

Advies o.b.v. overzichtelijk voorwaardenvergelijk

Verzekeringen aanvragen met 1 druk op de knop

Verzekeringen aanvragen met 1 druk op de knop

Altijd dezelfde herbouw- en inboedelwaarde als in het extranet.

Altijd dezelfde herbouw- en inboedelwaarde als in het extranet.

Rechtstreeks sluiten in het provinciale kanaal

Rechtstreeks sluiten in het provinciale kanaal

Bekijk een aantal functies:

 

 

Aanvragen vanuit My TP

Het is vanaf nu mogelijk om verzekeringen met 1 druk op de knop aan te vragen bij de betreffende verzekeraar. De in My TP ingevoerde gegevens worden automatisch gevuld in het extranet tot (en met) de offerte.

Vervolgens kan de offerte worden opgeslagen of worden doorgezet naar een aanvraag. Zo kan de aanvraag altijd handmatig in het extranet gecontroleerd worden.

De aanvraagfunctie werkt tot nog toe voor:

  • Nationale Nederlanden
  • Reaal
  • a.s.r.
  • Ansvaridéa
  • Aegon
  • De Goudse
  • Klaverblad
Aanvraagfunctie
Infofolio streetview

 

 

Woninggegevens van Infofolio en BAG

De woninggegevens worden opgehaald bij InfoFolio en BAG. Met deze gegevens wordt automatisch de herbouwwaarde en inboedelwaarde berekend, zoals dat ook in het extranet van de betreffende maatschappij gebeurt.

Het netto-salaris om de inboedelwaarde te berekenen en specificaties van de woning zoals een schuin of plat dak kunnen handmatig worden opgegeven.

 

Bepaal de aanvullende dekkingen per maatschappij

Per maatschappij kunnen alle specifieke dekkingen worden geselecteerd om het voorstel voor de klant perfect te laten aansluiten op risico’s en wensen.

Vervolgens kan bijvoorbeeld de voorwaarde worden toegevoegd hoe camera’s zijn verzekerd. Afhankelijk van de dekkingen die bij inboedel zijn geselecteerd zie je in het laatste overzicht van de vergelijking of camera’s binnens- of buitenshuis zijn verzekerd, tot welk bedrag en of er een eigen risico van toepassing is.

Door dekkingen en voorwaarden te vergelijken ziet de klant precies waarom een bepaalde verzekering (of pakket) voor hem het best passend is. Met deze werkwijze wordt premie minder leidend.

De nieuwe generatie wil kunnen kiezen. Daarom is het mogelijk om meerdere voorstellen naast elkaar te zetten.

Inboedeldekkingen
Huidige maatschappij 1

 

Maak een vergelijking op basis van de huidige verzekeringen

Voeg de huidige verzekeringen van de klant toe en zet er vervolgens 1 of meerdere voorstellen naast. Zo kan er eenvoudig worden laten zien waarom de klant beter voor een andere verzekering of pakket kan kiezen.

Op basis van premie en voorwaarden kan de klant gericht geadviseerd worden. Op termijn kan er een vergelijking worden gestart vanuit het systeemhuis van de tussenpersoon en wordt deze kolom automatisch gevuld.

Op deze manier is actief beheer van de verzekeringen veel efficiënter in te richten.

Een voorbeeld van een vergelijking:

Het vergelijkingsprogramma

My TP in de praktijk

  • My TP gebruiken bij starters

Je hebt geen huidige verzekeringen om rekening mee te houden en je kunt na een inventarisatie de vergelijking in 2 minuten hebben afgerond.

  • My TP gebruiken bij nieuwe klanten

Nieuwe klanten, met bestaande verzekeringen, moet je overtuigen. Dat kan op persoonlijk vlak, maar daarnaast ook op voorwaarden en premie. Met My TP vergelijk je standaard veel intermediairmaatschappijen, zodat de kans groot is dat je voorstel naadloos aansluit bij de wensen van de klant. Daarnaast kun je kijken of er een voordeliger pakket is, waarbij de premie goedkoper of acceptabel is voor de klant.

  • My TP gebruiken bij huidige klanten

Mond-op-mondreclame kun je stimuleren. Door afspraken na te komen en je klanten een stap voor te zijn, onderscheid je je al van veel andere spelers in de markt. Is je klant al ‘x-jaar’ bij dezelfde maatschappij verzekerd? Houd het pakket eens proactief tegen het licht. Niet alleen hou je er een tevreden klant aan over, maar misschien vertelt hij dit wel door en/of houd je extra handel over aan deze klant.